خدمات بیمهای مرکز درمان ناباروری ابنسینا برای زوجین فاقد دفترچه بیمه
به گزارش جامعه ایده آل ؛نشست خبری کنگره «نگاهی جامع بر ناباروری: هوش مصنوعی، چالشها و چشم اندازها»، صبح دوشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۳ با حضور جمعی از اصحاب رسانه در مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری ابن سینا برگزار گردید.
در ابتدای این نشست محمدرضا صادقی رئیس پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابنسینا و رئیس کنگره با اشاره به فعالیتهای پژوهشگاه ابن سینا در درمان ناباروری، در عین حال تحولی که هوش مصنوعی در زندگی روزمره ایجاد کرده است را مورد اشاره قرار داد و گفت: هوش مصنوعی در حوزه درمان و پزشکی میتواند بسیار کمک کننده باشد. هوش مصنوعی عمدتا مبتنی بر دیتا است و با ارزیابی آن دیتا میتواند راهحلهایی را پیشنهاد دهد؛ بنابراین بخشی از آن ساخته خود بشر است و به همین ترتیب کنترل بر آن نیز بخشی از توانمندی بشر است.
صادقی با بیان اینکه در حوزه پزشکی نیز دورنمای روشنی از ورود هوش مصنوعی وجود دارد، گفت: هوش مصنوعی در زمینه تشخیص، انتخاب روش درمانی و عملکردی که در زمینه تجهیزات پزشکی دارد، بسیار میتواند کمککننده باشد. کاربرد هوش مصنوعی در حوزه تخصصی درمان ناباروری و اینکه اگر هوش مصنوعی به کمک آید چه افقهای جدیدی را برای ما ترسیم خواهد کرد نیز با جزییات بیشتر در کنگره امسال مورد بحث قرار میگیرد. در مجموع بیتردید هوش مصنوعی میتواند توانمندیهای پزشکی را افزایش دهد.
وی با اشاره به پیشرو بودن پژوهشگاه ابن سینا در تحقیقات، گفت: بر همین اساس نیز تلاش شد که به حوزه هوش مصنوعی ورود کنیم. شاید در حال حاضر تعداد ایدهها و محصولات در این زمینه کم باشد، اما پرداختن به این موضوع بسیار اهمیت دارد.
صادقی گفت: با توجه به بحث دهکده جهانی و ارتباطات باید همسو و همپای دنیا پیش رویم.
وی با اشاره به توریسم درمانی و مراجعات بینالمللی به مرکز درمان ناباروری ابن سینا، گفت: با توجه به این موضوع نیز، پرداختن به بحث هوش مصنوعی یکی از ضروریات بود که در پژوهشگاه ابن سینا مطرح شد و زمینه را برای طرحهای تحقیقاتی فراهم میکند.
دکتر علی صادقیتبارنیز در این نشست اظهارداشت:همزمان با برگزاری این کنگره با حمایت سازمان بیمه سلامت، پوشش کامل بیمه درمان ناباروری برای افراد فاقد دفترچه بیمه و با شرایط تسهیل شده، چه برای بیماران نیازمند جراحی، چه دارویی، صعبالعلاج و ... برقرار خواهد شد.
وی گفت: دهکهای یک تا پنج که به صورت رایگان بیمه میشوند و دهکهای ۶ تا ۹ نیز هم از تخفیفهایی برای پوشش بیمهای برخوردارند؛ به این ترتیب زوجین نابارور نیز میتوانند با پرداخت اندکی حق بیمه از خدمات بیمهای درمان ناباروری برخوردار شوند.
وی در ادامه به کنگره امسال پژوهشگاه ابن سینا اشاره کرد و گفت: کنگره امسال با نوآوری و بدعت جدید در راستای استفاده از تکنولوژیهای نوین شکل گرفته است و به کاربرد هوش مصنوعی در درمان ناباروری میپردازد. هوش مصنوعی در حوزه پزشکی و سلامت میتواند جذابیتها و در عین حال چالشهایی داشته باشد. به عنوان مثال میدانیم که امروزه رباتیک سرجری تا چه میزان دقت و کیفیت جراحی را در دنیا افزایش داده است و این موضوع در دنیا راه افتاده است و در کشور ما هم اقداماتی در این زمینه انجام شده است؛ بنابراین جای رونمایی از این تکنولوژیها در همین کنگرههاست.
صادقیتبار گفت: امیدواریم در این کنگره و جشنواره قبل از آن به جوانان این زمینه را بدهیم که ایدههایشان را به محصول تبدیل کنند؛ موضوعی که پژوهشگاه ابن سینا همواره در آن پیشگام بوده است.
وی افزود: در کنگره امسال از همه افرادی که علاقهمند هستند این تکنولوژی را در درمان ناباروری استفاده کنند، دعوت شده است تا بتوانند از نزدیک با صاحبان ایده و فکر گفتوگو داشته باشند.
او تاکید کرد که استفاد ه از تکنولوژیهای نوین میتواند در آینده نه چندان دور تحول بزرگی در خدمات پزشکی ایجاد کند.
وی همچنین در پاسخ به سئوالی درباره هر سیکل درمان ناباروری، با اشاره به موارد مختلف هر سیکل درمان، گفت: با این وجود، هر سیکل متعارف درمان ناباروری حدود ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان هزینه دارد که البته کمپلکسی از خدمات را شامل میشود. بیمهها به پوشش خدمات درمان ناباروری ورود کردهاند و امیدواریم این پوشش خدمات کاملتر شود.
صادقیتبار همچنین با اشاره به تعریف ناباروری مبنی بر یکسال اقدام پیاپی بدون استفاده از روشهای پیشگیری، گفت: در درمان ناباروری زوجین باید پشتکار داشته و در عین حال حمایت و پشتیبانی نیز شوند. معتقدیم که فصل ناباروری گذشته است و ممکن است درمان ناباروری سخت باشد، اما با درمانهای پیگیر و مستمر در مراکز معتبر، بالاخره امکان خواهد یافت و منجر به توفیق خواهد شد.
وی همچنین درباره آمار ناباروری در کشور گفت: طبق آخرین آمار کشوری که مربوط به یک دهه گذشته است، ۲۰.۲ درصد زوجین و طبق برخی رفرنسهای دیگر از هر پنج زوج، یک زوج نابارور هستند؛ بنابراین میتوان گفت ۳.۵ تا ۴.۵ میلیون زوج نابارور در کشور داریم.
دکتر سیده سهیلا عارفی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن سینا و دبیر علمی کنگره بینالمللی «نگاهی جامع بر ناباروری؛ هوش مصنوعی، چالشها و چشماندازها»، نیز در این نشست اعلام کرد که هوش مصنوعی با سرعتی چشمگیر در تمامی عرصههای زندگی نفوذ کرده و میتواند به ویژه در درمان ناباروری، نقش موثری در پیشبینی و بهبود درمانها ایفا کند.
وی در این باره گفت: "با توجه به اینکه هنوز روشهای درمانی صد در صدی برای ناباروری وجود ندارد، هوش مصنوعی میتواند ابزار مؤثری برای افزایش موفقیت درمانها باشد."
دکتر عارفی به برنامههای کنگره اشاره کرد و افزود: "این کنگره به بررسی فرصتها و چالشهای هوش مصنوعی در حوزه باروری و ناباروری خواهد پرداخت و شامل پانلهای تخصصی با حضور اساتید برجسته در این حوزه است."
وی همچنین از برگزاری جشنواره ایده تا محصول در تاریخ 20 آذرماه خبر داد و گفت: "در این جشنواره، ایدهها و پروژههای برتر در زمینه هوش مصنوعی و کاربردهای بالینی آن معرفی و ارائه خواهند شد. این رویداد به معرفی دستاوردهای جوانان نخبۀ کشور اختصاص دارد."
صفورا سلیمانی فخر دبیر اجرایی کنگره نیز طی سخنانی در این نشست اظهار داشت: این کنگره در روزهای ۲۱ الی ۲۳ آذر ۱۴۰۳ در سالن همایشهای دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
وی با اشاره به محورهای مورد بحث در کنگره، افزود: نقش هوش مصنوعی در تشخیص و درمان ناباروری، مشاوره و کمک در انتخاب بهترین روش درمان ناباروری، اخلاق پزشکی و نظارت بر درمان، هوش مصنوعی در پژوهش و فرصتها و چالشها، از مهمترین محورهای کنگره است.
سلیمانی همچنین به برگزاری جشنواره ایده تا محصول با ۵ امتیاز بازآموزی برای شرکت کنندگان اشاره کرد و گفت: این جشنواره ۲۰ آذر ۱۴۰۳ برگزار میشود.
بنا براین گزارش ؛در این رویداد علمی سه روزه، اساتید برجسته داخلی و خارجی در حوزههای هوش مصنوعی و پزشکی ناباروری به بررسی جدیدترین پیشرفتها و چالشهای موجود در این حوزه خواهند پرداخت.
از جمله برنامههای مهم این کنگره، پانل تخصصی «کاربرد هوش مصنوعی در لاپاراسکوپی و جراحیهای رباتیک» است که روز جمعه ۲۳ آذرماه از ساعت ۱۲ تا ۱۳:۳۰ با مسئولیت آقای دکتر ابوالفضل مهدیزاده و با حضور اساتید برجستهای چون خانم دکتر شبنم چایچیان، آقای دکتر فرهاد نزهت، آقای دکتر علیرضا میرباقری و آقای دکتر حسن همایون برگزار خواهد شد. در این پانل به بررسی تأثیر هوش مصنوعی بر دقت و کیفیت جراحیهای پیچیده پرداخته خواهد شد.
لینکهای خبر: jamehideal.ir/news/details/93498 , mehrnews.com/x36BQX , isna.ir/xdSpxY